Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen schuldbewust: 'Crash was mijn fout'

Max Verstappen begon het weekend met een crash, maar herpakte zichzelf tijdens de tweede training. Een fout van de Nederlander, zo verklaarde hij. Aan het einde van de dag was Verstappen tevreden over het gevoel in de Red Bull.

De eerste training werd opgeschrikt door een beeld van een stilstaande Max Verstappen. De Red Bull-coureur verloor de controle over zijn RB14 bij het aanremmen. Na afloop was Max schuldbewust. "Het was zonde van de eerste training. Dat was mijn schuld. Ik verloor de achterkant van de auto en spinde. Gelukkig viel de schade mee en was het snel te repareren. Complimenten voor de monteurs. Ach, het hoort ook wel bij een eerste training op een stratencircuit en ik maak me er verder niet druk om", laat Verstappen op zijn site weten.

In de tweede vrije training was Verstappen continu in de top drie te vinden. Zijn snelste ronde was een tiende langzamer dan teamgenoot Ricciardo en ook de long runs zagen er uitstekend uit. "Op dit circuit draait het om vertrouwen. Daar kan je veel tijd mee winnen en ik voel me hier goed." Fans hoeven zich ook geen zorgen te maken over het motorprobleem aan het einde van de sessie. Langzaam reed de Nederlander terug naar zijn pitbox, maar een defecte sensor lijkt de boosdoener. "Er is geen schade aan de motor. Het was iets met een sensor. Ik heb tijdens de tweede training alle geplande dingen kunnen doen. Het was al met al een prima dag. In de lange runs is de auto erg goed en het ziet er goed uit voor de race."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"