Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Schumacher deed er alles aan om te winnen'

Michael Schumacher had er alles voor over om te winnen. Daarbij schuwde de Duitser de confrontatie met zijn concurrenten niet. In de seizoensfinales van 1994 en 1997 kegelde hij Hill en Villeneuve van de baan. De mentaliteit van een winnaar, zo laat Max Verstappen aan Ziggo Sport weten.

Max Verstappen is zelf ook niet vies van een pittig gevecht op de baan. De Nederlander veroverde de afgelopen drie jaar de Formule 1, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Verstappen ging tot de limiet en soms daar overheen om zijn concurrenten in te halen of achter zich te houden. Ziggo Sport liet al een voorproefje zien van het interview tussen de Red Bull coureur en Wilfried de Jong. Hierbij laat De Jong foto's zien van van coureurs en moment. De Jong staat stil bij Michael Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen was een vriend van de familie Verstappen en Max kent de Duitser al van kinds af aan.

De Jong: "Je wordt niet graag vergeleken, maar heb je wel dingen bij Schumacher gezien, dingen die je wel erg mooi vond? Wat vond je van zijn manier van rijden?" Max: "Hij deed er alles aan om te winnen, al moest er iemand van de baan af gereden worden. Dat is een winnaarsmentaliteit, er echt alles voor over hebben. Dat vind ik prima." In 1994 leverde de botsing met Damon Hill de wereldtitel op, maar in 1997 mislukte het plan van Schumacher. Hij stond zelf vast in de grindbak en Villeneuve pakte de titel. De FIA nam als straf alle WK-punten van dat seizoen af van de Ferrari-coureur.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'