Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Skiën is gevaarlijker dan de Formule 1'

Max Verstappen was ook dit jaar weer te gast bij de Hahnenkamm-Rennen in het Oostenrijkste Kitzbühel. Hij bezocht daar niet alleen de race maar werd ook door het Oostenrijkse ORF aan de tand gevoeld over onder meer het verschil tussen skiën en Formule 1.

Max Verstappen vertegenwoordigde de Red Bull familie met onder meer Pierre Gasly en Marc Marquez bij de prestigieuze skiewedstrijd in Kitzbühel. Het Oostenrijkse ORF zag haar kans schoon om een gesprek met Verstappen aan te knopen en vroeg hem onder meer wat hij de afgelopen periode had gedaan. "In december heb ik nog veel gewerkt, daarna heb ik twee weken vakantie gehad. Ik ben hier in Kitzbühel geweest en heb in Monaco Oud en Nieuw gevierd."

De Hahnenkamm-Rennen staat bekend als een uitdagende race waar veel crashes gebeuren. Op de vraag of de GP van Monaco vergelijkbaar is met deze bijzondere race antwoordt Verstappen. "Ja, misschien tijdens de kwalificatie. Dan ga je echt een rondje vol op de limiet. Misschien zelfs wel meer dan 100%. Dat is wel te vergelijken met deze skiwedstrijd." Ook wil de interviewer nog weten of Verstappen angst kent in een Formule 1 auto net zoals de jonge skiërs die de bergen af suizen. "Nee, totaal niet. In de Formule 1 is het ook anders dan bij een skiwedstrijd. In de Formule 1 crasht eerst de auto, bij het skiën ben je direct zelf aan de beurt, dat is wel wat anders natuurlijk." Hieronder de volledige video van het gesprek van ORF met Max Verstappen.

W1jzY8FWXV0

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen