Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen snel onderweg in eerste training Abu Dhabi

De verschillen waren erg klein tijdens de eerste vrije training in Abu Dhabi. Uiteindelijk was het Sebastian Vettel die in zijn Ferrari de snelste tijd noteerde. Hij bleef Hamilton en Verstappen een tiende voor.

De eerste vrije training voor de GP van Abu Dhabi begon erg rustig. Het team van Ferrari liet als eerste zien was het in huis had met een set van de ultrasofts. Raikkonen bleef daarmee Vettel voor. Max Verstappen koos ervoor om op de supersofts naar buiten te gaan en moest zes tienden toegeven. Mercedes toonde aan dat het nog een flinke klap harder kon. Op de ultrasofts vloog Hamilton naar een 1.39,1 waarmee hij liefst zes tienden sneller was dan teamgenoot Bottas.

Max Verstappen kwam met een half uur te gaan op de ultrasofts in actie en pakte de tweede tijd op slechts 0,028 van Hamilton. Een teken dat Red Bull er dit weekend goed bij zit. Daniel Ricciardo kende een lastig begin van de training en kwam moeizaam op stoom. Met nog 20 minuten te gaan stond de teamgenoot van Verstappen slechts op een tiende plaats. Sebastian Vettel mengde zich ook in de strijd om de snelste tijd en dook een tiende onder de tijden van Hamilton en Verstappen. De Nederlander legde slechts vijftien ronden af in de eerste training, waarmee Red Bull de Renault-motor lijkt te sparen.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin