© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen snel onderweg in eerste training Abu Dhabi

24 nov. 2017 11:29 Ruud Dimmers 0 reacties
De verschillen waren erg klein tijdens de eerste vrije training in Abu Dhabi. Uiteindelijk was het Sebastian Vettel die in zijn Ferrari de snelste tijd noteerde. Hij bleef Hamilton en Verstappen een tiende voor.

Vettel snelste maar Verstappen zit er goed bij met derde plaats

De eerste vrije training voor de GP van Abu Dhabi begon erg rustig. Het team van Ferrari liet als eerste zien was het in huis had met een set van de ultrasofts. Raikkonen bleef daarmee Vettel voor. Max Verstappen koos ervoor om op de supersofts naar buiten te gaan en moest zes tienden toegeven.

Mercedes toonde aan dat het nog een flinke klap harder kon. Op de ultrasofts vloog Hamilton naar een 1.39,1 waarmee hij liefst zes tienden sneller was dan teamgenoot Bottas.

Max Verstappen kwam met een half uur te gaan op de ultrasofts in actie en pakte de tweede tijd op slechts 0,028 van Hamilton. Een teken dat Red Bull er dit weekend goed bij zit. Daniel Ricciardo kende een lastig begin van de training en kwam moeizaam op stoom. Met nog 20 minuten te gaan stond de teamgenoot van Verstappen slechts op een tiende plaats.

Sebastian Vettel mengde zich ook in de strijd om de snelste tijd en dook een tiende onder de tijden van Hamilton en Verstappen. De Nederlander legde slechts vijftien ronden af in de eerste training, waarmee Red Bull de Renault-motor lijkt te sparen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen