© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen sneller door opgedane ervaring

07 dec. 2017 11:49 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kende in 2017 niet het seizoen van zijn dromen, maar de Nederlander mag trots zijn op zijn ontwikkeling. Over het geheel genomen is Verstappen gegroeid, waarbij zijn kwalificaties er direct uitspringen.

Verstappen: 'Kwalificaties zijn sterk verbeterd in 2017'

Inhalen is nagenoeg onmogelijk in de top van de Formule 1. Het aantal inhaalacties voor de podiumplaatsen was in 2017 bijna op twee handen te tellen. Het rijden van een goede kwalificatie is dan ook zeer belangrijk.

Juist op dat vlak zette Max Verstappen een gigantische stap vooruit. Moest hij in 2016 nog zijn meerdere erkennen in Daniel Ricciardo, in 2017 versloeg Max zijn teamgenoot met 13-7.

"Mijn kwalificaties zijn sterk verbeterd, maar ook in 2016 was mijn vorm al goed tijdens de laatste races. Het draait om ervaring en de laatste puzzelstukjes op hun plaats leggen. Er komt ook wat geluk bij kijken, want kwalificeren is ook voor een deel geluk", laat Verstappen aan de BBC weten.

"Het pakte in mijn voordeel uit en ik geniet meer van het kwalificeren. Ik ben gegroeid als coureur en dat helpt zeker in dit soort omstandigheden. Over mijn races heb ik me nooit zorgen gemaakt, dat ging altijd al erg goed, maar als je kan starten vanaf een goede positie dan helpt dat veel."

Volgens Verstappen draait het allemaal om ervaring. Meer kilometers achter de kiezen, langer samenwerken met het team en een winter om jezelf optimaal voor te bereiden op het seizoen.

"Het gaat om kleine dingen. Ik heb meer vertrouwen in de auto omdat ik nu een volledige seizoen kon rijden in plaats van dat ik halverwege instapte. Dat laatste is nooit ideaal."

"Wintertesten zijn erg belangrijk en ik hou meer van het rijden in de 2017 auto's. Ze zijn wat agressiever en je kan de auto de bocht ingooien, wat past bij mijn rijstijl. Vorig jaar was het soms was de voorkant van de auto erg gevoelig waarbij de voorremmen snel blokkeerde. Dit jaar was dat een stuk beter voor mij."

De F1-auto's van 2017 bevallen Max Verstappen prima. Het zijn veel meer 'echte' raceauto's dan voorheen vindt de Red Bull-coureur.

"Het voelt meer aan als een echte raceauto. Vorig jaar was het soms net een speelgoedauto. Dit jaar was het allemaal wat ruiger en lastiger om te besturen. Over het algemeen is dat leuker om in te rijden omdat de bochtensnelheden hoger liggen. Ik denk dat dit mij heeft geholpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen