© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen snelste in derde vrije training

16 sep. 2017 13:01 Rik Alkema 0 reacties
Red Bull Racing lijkt vanmiddag in de kwalificatie een gooi te kunnen doen naar de poleposition. Ook in de derde vrije training zat het team er zeer goed bij, al was het verschil met Ferrari minimaal. Max Verstappen zette de snelste tijd neer, maar Sebastian Vettel zat hem op de hielen.

Max Verstappen knalt naar P1

De derde vrije training begon om 12:00 uur Nederlandse tijd, 18:00 uur lokale tijd. In het begin van de training waren de coureurs voornamelijk bezig met proefstarts en installatieronden. 

Ferrari en Mercedes zetten de toon in het eerste deel van de training. Vettel en Raikkonen waren het snelst, gevolgd door Lewis Hamilton. Max Verstappen en Daniel Ricciardo stonden zoals vaker lang binnen voordat ze de baan op gingen.

De eerste ronde van Max Verstappen was direct een klapper. De Nederlander reed negen tienden van de tijd van Sebastian Vettel af, die tot dan toe de snelste tijd noteerde.

Op de helft van de training zorgde Marcus Ericsson voor een code rood, nadat hij met zijn Sauber gespind was en de muur had geraakt. Met nog twintig minuten te gaan mochten de coureurs weer los, wat voor drukte op de baan zorgde. Vooral Ferrari en Mercedes wilden nog veel ronden rijden in de resterende tijd.

Mercedes kwam er in het laatste deel niet aan te pas, maar Ferrari wel. Sebastian Vettel verbeterde de tijd van Max Verstappen met zo'n drie tienden. Max sloeg echter terug en noteerde een 1:41.829, 72 duizendste sneller dan Vettel.

Dat bleek ook de snelste tijd van de derde vrije training te zijn. Daniel Ricciardo moest zijn snelle run afbreken nadat hij de muur raakte.

De kwalificatie begint vanmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd en is uiteraard te volgen via ons liveblog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen