Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen snelste in natte training: 'Het ging best aardig'

Als het regent voelt Max Verstappen zich als een vis in het water. Dat bleek ook tijdens de eerste vrije training voor de GP van Maleisië, die vanochtend (Nederlandse tijd) werd verreden. Verstappen was de snelste in een ingekorte en natte vrije training.

Hij had slechts een uurtje de tijd door de regen, maar kreeg de auto razendsnel goed afgesteld. Na wat kleine aanpassingen reed Verstappen in zijn eerste snelle ronde al 2 seconden sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Daarna was het stuivertje wisselen tussen de twee, maar Max Verstappen reed uiteindelijk de snelste tijd. De Nederlander was dan ook wel tevreden over de eerste vrije training. "Het ging wel aardig" , is Verstappen positief na afloop van de eerste vrije training. "In het begin moesten we de afstelling van de voorvleugel wat aanpassen, maar daarna was de balans redelijk goed."

Ondanks de lastige omstandigheden ging het aardig goed voor Red Bull. Met Verstappen op één en Daniel Ricciardo op twee had het team geen klagen. "We hebben ondanks de lastige omstandigheden aardig wat ronden kunnen rijden, al was het wel glad" , analyseert Verstappen de eerste vrije training. "De intermediates zijn wat moeilijker op te warmen dit jaar, maar al met al ging het niet slecht" , besluit Verstappen positief.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden