Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen snelste én productief op eerste testdag in Barcelona

​Max Verstappen heeft de eerste in-season testdag in Barcelona als snelste afgesloten. Niet alleen was de Red Bull-coureur op de hypersofts het snelst, hij was ook de op één na productiefste man op de baan.

De rondeteller staat aan het eind van de dag op 148 ronden. Daarmee blijft hij Lewis Hamilton (mediums) met 151 net niet voor. De regerend wereldkampioen vindt zijn naam terug op P6 en moet naast Verstappen Carlos Sainz, Sebastian Vettel, Romain Grosjean en Nicholas Latifi voor zich dulden. De Force India-testcoureur rijdt van de niet racecoureurs de snelste ronde. De Canadees zien we in Canada weer terug tijdens de eerste vrije training. Natuurlijk vloeide de flow-viz-verf weer rijkelijk in Spanje en werden de auto's gesierd (of ontsierd) door gecompliceerde aerodynamische stellages, om de luchtstroom rond de auto maar zoveel mogelijk in kaart te brengen.

Bij Mercedes was dit bijvoorbeeld nodig om McLaren-achtige vanes bovenop de sidepods te testen. De show werd door de Duitser echter gestolen door een tweetal achterlichten die het team op de endplates van de auto monteerde. Er werd gedurende de acht durende test maar één keer met rode vlaggen gezwaaid, omdat Sauber's Antonio Giovinazzi was stilgevallen. Bij Toro Rosso ontdekte men tegen de klok van vier uur een probleem met de Honda-motor, waarna het team besloot de krachtbron te verwisselen. Met nog twintig minuten te gaan keerde Sean Gelael weer terug op het asfalt. Hekkensluiter is McLaren-testrijder Oliver Turvey. Helemaal verwonderlijk is dat niet, want net als Lando Norris en Oliver Turvey kreeg hij de opdrachten van Pirelli. McLaren en Force India testen vandaag en morgen voor de Italiaanse bandenfabrikant en brengen zodoende twee auto's op de baan. Morgen gaat om 09.00 uur stipt het licht opnieuw op groen voor de tweede testdag. Dan zal namens Red Bull simulatorcoureur Jake Dennis de RB14 de sporen geven. Max Verstappen zien we in Zandvoort weer terug tijdens de Jumbo Racedagen aankomend weekend.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'