© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen snoert critici de mond met podium in Canada

10 jun. 2018 21:45 Ruud Dimmers 4 reacties
Met een foutloze race heeft Max Verstappen de derde plaats behaald tijdens de GP van Canada. De Red Bull-coureur reed nagenoeg de hele race op deze positie en kon niet meestrijden voor de zege.

Verstappen behaalt tweede podiumplaats van het seizoen

Vanaf een derde startpositie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Canada. Op zijn hypersoft band lukt het niet om bij de start al een positie te winnen. Max probeerde het bij Bottas, maar de Fin verdedigde zijn positie goed.

Door een crash tussen Stroll en Hartley kwam de Safety Car op de baan. Na de herstart kon Verstappen niet aanhaken bij Bottas en Vettel trok een gat richting de rest van het veld.

De strategie van Red Bull om op de hypersofts te starten leverde geen voordeel op. Verstappen kon niet aanvallen bij Bottas en won geen posities. Met een vroege stop in ronde 14 wisselde Verstappen vroeger dan gepland al naar de supersofts en stond tijdelijk zijn derde positie af aan Kimi Raikkonen.

Door een snelle stop won Ricciardo een positie en kwam pal achter Verstappen de baan op. In ronde 32 maakte Kimi Raikkonen zijn enige stop en viel van de derde plaats terug tot de zesde plaats. Dit bracht Verstappen weer terug op zijn startpositie.

De stops van Vettel en Bottas veranderden niets in de ranking. De onderlinge verschillen waren ongeveer vijf seconden tussen de coureurs, waardoor er van spanning geen sprake was. Max kwam nog wel dichterbij aan Bottas, maar tot een aanval kwam het niet.

In de slotfase van de race veranderde er niets aan de volgorde. Sebastian Vettel won de race voor Valtteri Bottas en Max Verstappen. De Nederlander rekende met een foutloos weekend af met de kritiek die hij de afgelopen weken ontving.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen