© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen spreekt van verloren Formule 1 seizoen

19 nov. 2017 08:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-seizoen van Max Verstappen kende met twee zeges enkele hoogtepunten, maar de Red Bull-coureur vindt het een gemiste kans. Door een gebrek aan snelheid in de eerste seizoenshelft en veel uitvalbeurten speelde de Nederlander geen rol in de strijd om het WK.

Verstappen: '2017 was jaar van karaktervorming'

Red Bull bombardeerde zichzelf tot titelkandidaat in de winter van 2016/2017, maar kon deze ambitie geen moment waarmaken. Een zeer zwakke start zorgde ervoor dat het team een inhaalrace in moest zetten. Pas in Maleisië was het op pure snelheid beter dan de concurrentie.

"Ik kijk redelijk positief terug op het seizoen met twee zeges, maar over het algemeen is het een gemiste kans. Te vaak zijn we uitgevallen met problemen en dat moet volgend jaar stukken beter", laat Max aan Verstappen.nl weten.

"Het was een leerzaam seizoen en het vormt je karakter. Je moet positief blijven ook op de moeilijke momenten en dat heb ik dit seizoen geleerd."

Hoogtepunten waren vanzelfsprekende de overwinningen, waarbij Max een voorkeur heeft voor Maleisië. "Na zoveel moeilijke races en uitvalbeurten was het heel fijn om een race te winnen."

Red Bull boekte veel progressie met de RB13 gedurende het seizoen. Welke rol speelde Verstappen hierin?

"Die bestond voornamelijk aan het geven van feedback over waar de auto verbeterd kon worden. Het was aan het team om betere onderdelen te maken. Dat hebben ze erg goed gedaan."

"Het is wel jammer dat we niet vanaf de start van het seizoen klaar waren, maar Red Bull kan erg snel reageren. Ik hoop dat we volgend seizoen een goede start hebben."

Het F1-team van Red Bull eindigde dit seizoen als derde in het WK bij de constructeurs. Het gat met Mercedes bedraagt, met nog een race te gaan, liefst 267 punten. De achterstand van Max Verstappen op Lewis Hamilton bedraagt zelfs 187 punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen