Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen spreekt van verloren kwalificatie

Het Formule 1 weekend in Abu Dhabi verloopt niet lekker voor Max Verstappen. Het hele weekend al worstelt de Nederlander met zijn Red Bull. Tijdens de kwalificatie was dat niet anders en een zesde plaats stemde Verstappen niet tevreden.

Max Verstappen kwalificeerde zichzelf op het Yas Marina circuit als zesde, maar gaf daarbij een volle seconde toe op Valtteri Bottas. Na afloop sprak de Red Bull-coureur over een verloren kwalificatie. "We kregen de balans niet voor elkaar en dan probeer je een zo goed mogelijk rondje te rijden. Als het niet gaat, dan moet je soms ook gewoon accepteren dat het niet gaat ", liet Verstappen aan Ziggo Sport weten.

In de laatste run verbeterde Verstappen zijn tijd nog wel met een aantal tienden, maar het bracht hem weinig. "De rondes ervoor waren gewoon helemaal niet goed, maar ook over mijn laatste ronde was ik niet tevreden over de balans van de auto. De hele tijd glijden en geen grip achter en dan weer onderstuur in de volgende bocht. We kregen er gewoon geen balans in tijdens de kwalificatie en je kan ook niets meer echt aanpassen als de kwalificatie eenmaal begonnen is." "Het is dan gewoon een verloren zaak en je probeert om een zo goed mogelijk rondje te rijden. Dat is nog niet goed genoeg." Verwacht Max Verstappen nog dat hij morgen posities kan winnen tijdens de race? " Weet ik niet. Als het zoals vandaag gaat niet", klinkt het niet al te hoopvol. Wie wint de GP van Abu Dhabi en op welke positie finisht Max? Voorspel en win een coole cap.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024