© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen start als vierde bij GP Brazilië

11 nov. 2017 18:09 Ruud Dimmers 0 reacties
Wereldkampioen Lewis Hamilton crashte in zijn eerste snelle ronde tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië. Max Verstappen kon niet meekomen in het gevecht voor de pole, maar start morgen als vierde. Bottas troefde Vettel af en pakte de pole.

Hamilton crasht in kwalificatie, pole voor Bottas

De kwalificatie voor de GP van Brazilië kende een stormachtig begin. Doordat het net van tevoren had geregend was de baan op sommige plaatsen nog wat vochtig. Lewis Hamilton was het slachtoffer en crashte in zijn Mercedes en moet morgen een inhaalrace rijden.

Ferrari was zeer snel onderweg op de soft banden en was sneller dan de concurrentie op de zachtere supersoft banden. Max Verstappen moest vier tienden toegeven en ging als vijfde door. In Q1 viel het doek ook wederom voor Lance Stroll (18e) terwijl teamgenoot Massa als vierde doorging naar Q2.

Afvallers: Wehrlein, Gasly, Stroll, Ericsson en Hamilton

In Q2 kwamen alle coureurs in actie op de supersoft banden. Sebastian Vettel ging als snelste door naar de top 10 kwalificatie voor Bottas en Verstappen. De Nederlander moest wel een halve seconde toegeven. Teamgenoot Ricciardo reed bewust op de hardere soft banden, zodat hij morgen de race op deze compound mag starten. Ricciardo krijgt een gridstraf van 10 plaatsen.

Afvallers in Q2: Ocon, Grosjean, Vandoorne, Magnussen en Hartley.

De strijd om de pole ging tussen Vettel en Bottas die elkaar nauwelijks iets toegaven. In de eerste run was het Vettel die 0,082 sneller was. Max Verstappen noteerde een vierde tijd op zeven tienden.

Alles kwam aan op de laatste vliegende ronde van de coureurs in de slotseconden van de kwalificatie. Bottas pakte de pole met 0,038 voor Vettel. Daarachter waren het Raikkonen en Verstappen die de tweede rij opeisten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen