Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen start als vierde bij GP Japan

Max Verstappen start morgen als vierde bij de GP van Japan. De Nederlander kwalificeerde zichzelf als vijfde, maar profiteert van gridstraf Bottas. Lewis Hamilton was een klasse apart en domineerde de kwalificatie.

Het eerste deel van de kwalificatie werd opgeschrikt door een flinke crash van Romain Grosjean. In zijn Haas F1 crashte de Fransman hard in de laatste minuten van de training in de Esses. Vooraan was het Lewis Hamilton die op de soft banden sneller was dan Raikkonen en Verstappen die op de supersofts reden. Afvallers in deel in: Grosjean, Gasly, Stroll, Ericsson en Wehrlein. In het tweede deel van de kwalificatie pasten Raikkonen en Bottas een tactisch spel toe. Ze reden als enige op de soft banden, omdat ze nog een gridstraf van vijf plaatsen krijgen. Hierdoor starten ze de race morgen op de zachte banden, terwijl de concurrentie op de supersofts rijdt. Lewis Hamilton was onnavolgbaar en bijna zeven tienden sneller dan Vettel op de supersofts. Max Verstappen ging als vierde door naar Q3. Afvallers: Vandoorne, Hulkenberg, Magnussen, Palmer en Sainz.

In het alles bepalende Q3 was het wederom Lewis Hamilton die een klasse apart was. De Mercedes-coureur pakte op dominante wijze de pole position. Al in zijn eerste run was hij bijna een halve seconde sneller dan rivaal Vettel. Max Verstappen had een slechte eerste run en kwam daarin niet verder dan de vijfde tijd, op zes tienden van teamgenoot Ricciardo. De laatste run was alles bepalend voor de startopstellingen. De pole van Hamilton kwam daarin geen seconde in gevaar. Max Verstappen verbeterde zichzelf, maar moet teamgenoot Ricciardo voor zich dulden. De Red Bull starten door de gridstraf van Bottas vanaf de derde en vierde plaats.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"