© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen steekt hand in eigen boezem na crash Silverstone

06 jul. 2018 17:17 Ruud Dimmers 0 reacties
De vrijdag van Max Verstappen verliep niet zonder problemen. Een defect aan de versnellingsbak in de eerste training, en een crash tijdens de tweede zorgde voor minder tracktime. De crash was volgens de Nederlander zijn eigen fout.

Verstappen ondanks crash positief

Na de perfecte weekenden van Verstappen de afgelopen maand liep het in Groot-Brittannië alles behalve gesmeerd. Zijn crash tijdens zijn eerste snelle ronde in VT2 was volgens de Nederlander een persoonlijke fout.

"Ik denk dat ik te snel wilde gaan op de harde band en verloor de controle over de auto. Hierbij beschadigde ik de rechter achterkant van de auto, doordat ik de muur raakte. Het is niet ideaal om hierdoor de tweede training te missen, maar het gevoel in de auto was voor de crash best goed. Qua balans zitten we al goed, maar we verliezen nog altijd veel tijd op de rechte stukken", laat Verstappen op zijn eigen site weten.

De Red Bull-coureur ziet de rest van het weekend met vertrouwen tegemoet. "Ik voel me altijd thuis op Silverstone. Natuurlijk is het beter om meer te rijden, maar ik heb in de eerste vrije training al veel vertrouwen opgedaan op de harde band en onze snelheid was goed."

"Het lijkt er niet op dat we voor poleposition kunnen knokken, al zullen we dat natuurlijk altijd proberen. Ik heb nog twee sets van de softs over, wat een positief iets is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen