Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen steekt hand in eigen boezem na crash Silverstone

De vrijdag van Max Verstappen verliep niet zonder problemen. Een defect aan de versnellingsbak in de eerste training, en een crash tijdens de tweede zorgde voor minder tracktime. De crash was volgens de Nederlander zijn eigen fout.

Na de perfecte weekenden van Verstappen de afgelopen maand liep het in Groot-Brittannië alles behalve gesmeerd. Zijn crash tijdens zijn eerste snelle ronde in VT2 was volgens de Nederlander een persoonlijke fout. "Ik denk dat ik te snel wilde gaan op de harde band en verloor de controle over de auto. Hierbij beschadigde ik de rechter achterkant van de auto, doordat ik de muur raakte. Het is niet ideaal om hierdoor de tweede training te missen, maar het gevoel in de auto was voor de crash best goed. Qua balans zitten we al goed, maar we verliezen nog altijd veel tijd op de rechte stukken", laat Verstappen op zijn eigen site weten.

De Red Bull-coureur ziet de rest van het weekend met vertrouwen tegemoet. "Ik voel me altijd thuis op Silverstone. Natuurlijk is het beter om meer te rijden, maar ik heb in de eerste vrije training al veel vertrouwen opgedaan op de harde band en onze snelheid was goed." "Het lijkt er niet op dat we voor poleposition kunnen knokken, al zullen we dat natuurlijk altijd proberen. Ik heb nog twee sets van de softs over, wat een positief iets is."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden