Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen stelt teleur in kwalificatie GP Abu Dhabi

Max Verstappen kon niet meedoen in de strijd voor de poleposition in Abu Dhabi. De Red Bull-coureur moest genoegen nemen met een zesde positie. Valtteri Bottas verraste door de pole te pakken voor Hamilton.

Traditioneel was het dringen voor de laatste positie in de top 15 aan het einde van Q1. Vooraan waren het de beide Mercedessen die het snelste waren voor Kimi Raikkonen. Max Verstappen ging als zesde door naar de tweede sessie. Achterin waren het Grosjean, Gasly, Wehrlein, Ericsson en Hartley die afvielen. Het tempo werd verder opgevoerd in het tweede deel van de kwalificatie. De beide Mercedessen doken direct de 1.36 in en alleen Sebastian Vettel kon nog enigszins in de buurt blijven. Max Verstappen kende een slechte eerste run die hem slechts een zevende positie bracht. De tweede run bracht een zesde plaats op een volle seconde achter Hamilton. De kwalificatie van Lance Stroll was wederom dramatisch. De Canadees (P15) gaf een volle seconde toe op Massa die als tiende doorging naar Q3. Afvallers in Q2: Alonso, Sainz, Vandoorne, Magnussen en Stroll.

Het gevecht om de pole werd een gevecht tussen de beide Mercedessen, met Ferrari daarachter. Max Verstappen kon in zijn Red Bull niet meekomen. In zijn eerste run in Q3 moest hij bijna anderhalve seconde toegeven op Valtteri Bottas. De slotminuten van de kwalificatie betekende de ultieme strijd om de pole, wat een gevecht werd tussen Bottas en Hamilton. Geen van beide coureurs wist hun tijd te verbeteren, waardoor Bottas verrassend de polepostion pakte. Max Verstappen kwam niet verder dan een zesde positie op een volle seconde. Teamgenoot Daniel Ricciardo ging naar de vierde plaats en was drie tienden sneller. Wie wint de GP van Abu Dhabi en op welke positie finisht Verstappen?

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen