Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen stevent af op nieuwe miljoenendeal met Red Bull

Max Verstappen zou dichtbij een lucratieve nieuwe deal zijn met Red Bull Racing. Beide partijen willen heel graag met elkaar door, enkel de handtekening zou nog ontbreken.

Max Verstappen zit goed op zijn plek bij Red Bull en Red Bull loopt al jaren weg met de Nederlander die het team de eerste coureurstitel bezorgde sinds 2013. Het is dan ook niet vreemd dat beide partijen met elkaar door willen gaan, zelfs tot voorbij het laatste jaar van het huidige contract dat eind 2023 afloopt. Bij navraag bevestigt een bron binnen Red Bull aan RacingNews365 dat de onderhandelingen nu daadwerkelijk gaande zijn. Er is nog een aantal punten dat besproken moet worden en als gevolg daarvan kan een aankondiging enkele dagen, maar ook nog weken op zich laten wachten. In tegenstelling tot wat eerder werd aangenomen lijkt er echter wel degelijk een forse salarisverhoging voor Verstappen in te zitten.

Verstappen voor het leven bij Red Bull?

Red Bull-adviseur Helmut Marko gaf recent nog aan dat het plafond voor wat betreft het salaris van Verstappen wel enigszins was bereikt , maar sindsdien heeft Red Bull enkele miljoenendeals gesloten met sponsoren Oracle en Bybit, gecombineerd goed voor meer dan 100 miljoen per jaar. Dit zou het Formule 1-team ertoe in staat stellen dieper voor Verstappen in de buidel te tasten en RacingNews365 heeft vernomen dat er bedragen genoemd worden oplopend tot 30 miljoen dollar op jaarbasis. Het kan voor Verstappen lonen om snel een nieuwe deal te sluiten. Er wordt immers volop gesproken de invoering van een mogelijk salarisplafond. Echter, op het moment dat zo'n nieuwe regel wordt ingevoerd, lijkt het onwaarschijnlijk dat bestaande contracten daarop aangepast kunnen worden. Bij de onderhandelingen over een nieuw contract spreekt de budgetlimiet eveneens in het voordeel van Verstappen. Extra salaris gaat immers niet langer ten koste van het totale teambudget dat kan worden gespendeerd aan de auto. Aangenomen moet worden dat Red Bull juist door die financiële injecties winstgevend kan zijn en dus onafhankelijk van het Red Bull-moederbedrijf kan opereren, iets wat sowieso ooit een op zichzelf staand doel was van de grote baas van Red Bull, Dieter Mateschitz.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"