Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen stoeit met zijn auto in derde training Abu Dahbi

Max Verstappen kende een rommelige derde vrije training in Abu Dhabi. De Nederlander vocht zichtbaar met zijn Red Bull en moest genoegen nemen met een zesde plaats. Lewis Hamilton noteerde wederom de snelste tijd, voor teamgenoot Bottas en de Ferrari's.

De derde vrije training begon rustig en verliep zonder bijzondere momenten. Lewis Hamilton zette al vroeg in de training een 1.38,1 neer op de ultrasoft banden en was daarmee een halve seconde sneller dan teamgenoot Bottas. Max Verstappen stond lange tijd binnen en in zijn eerste run kwam hij tot een zesde tijd op 1,2 seconde van Hamilton. Een bijzonder moment was er halverwege de training toen er plotseling een parasol midden op de baan lag. Na een korte Virtual Safetycar Periode werd de sessie weer hervat.

In het laatste half uur van de training doken de tijden naar beneden. Ferrari zette een tandje erbij en Kimi Raikkonen pakte de snelste tijd voor Hamilton. Het wachten was op Red Bul dat tot op dat moment veel tekort kwam op Ferrari en Mercedes. Met nog een kwartier te gaan doken de coureurs naar buiten op een nieuw setje van de ultrasoft banden. Dit ter simulatie van een kwalificatierun. Lewis Hamilton dook als eerste de 1.37 in met een 1.37,6. Max Verstappen ging naar de vijfde plaats in zijn eerste vliegende ronde, maar moest één seconde toegeven op Lewis Hamilton. Lewis Hamilton sloot de training als snelste af met drie tienden voorsprong op Bottas en een halve seconde op Raikkonen en Vettel. Max Verstappen kwam niet verder dan de zesde tijd en heeft nog werk te verzetten voor de kwalificatie.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden