© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen stoeit met zijn auto in derde training Abu Dahbi

25 nov. 2017 12:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kende een rommelige derde vrije training in Abu Dhabi. De Nederlander vocht zichtbaar met zijn Red Bull en moest genoegen nemen met een zesde plaats. Lewis Hamilton noteerde wederom de snelste tijd, voor teamgenoot Bottas en de Ferrari's.

Lewis Hamilton ook snelste in derde vrije training

De derde vrije training begon rustig en verliep zonder bijzondere momenten. Lewis Hamilton zette al vroeg in de training een 1.38,1 neer op de ultrasoft banden en was daarmee een halve seconde sneller dan teamgenoot Bottas.

Max Verstappen stond lange tijd binnen en in zijn eerste run kwam hij tot een zesde tijd op 1,2 seconde van Hamilton. Een bijzonder moment was er halverwege de training toen er plotseling een parasol midden op de baan lag. Na een korte Virtual Safetycar Periode werd de sessie weer hervat.

In het laatste half uur van de training doken de tijden naar beneden. Ferrari zette een tandje erbij en Kimi Raikkonen pakte de snelste tijd voor Hamilton. Het wachten was op Red Bul dat tot op dat moment veel tekort kwam op Ferrari en Mercedes.

Met nog een kwartier te gaan doken de coureurs naar buiten op een nieuw setje van de ultrasoft banden. Dit ter simulatie van een kwalificatierun. Lewis Hamilton dook als eerste de 1.37 in met een 1.37,6. Max Verstappen ging naar de vijfde plaats in zijn eerste vliegende ronde, maar moest één seconde toegeven op Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton sloot de training als snelste af met drie tienden voorsprong op Bottas en een halve seconde op Raikkonen en Vettel. Max Verstappen kwam niet verder dan de zesde tijd en heeft nog werk te verzetten voor de kwalificatie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen