Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen strijdlustig: "Ik pas mijn rijstijl niet aan"

Max Verstappen is niet van plan om zijn tegenstanders in de toekomst meer ruimte te bieden op de baan. De Nederlander ziet ook na zijn aanrijding met Valtteri Bottas op Monza geen noodzaak daartoe.

Max Verstappen kreeg een tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten voor de touche met Valtteri Bottas, maar vindt nog altijd dat hij onheus is bejegend. De straf was in zijn ogen niet terecht:

"Eerder gaf ik aan dat ik misschien toch iets meer ruimte had kunnen geven, maar daar ben ik op teruggekomen. Bottas zat op de witte lijn, maar had aan de linkerkant nog ruimte over om een aanrijding te voorkomen. In plaats daarvan stuurde hij tegen me aan", zo deelde Verstappen zijn wederom herziene mening met de pers in Singapore.

Het lijkt geholpen door de vragen van de pers een beetje zijn persoonlijke mantra te worden, maar Max Verstappen is dus niet van plan zijn stijl aan te passen: "Ik heb niks verkeerd gedaan, dus dat lijkt me niet nodig. Natuurlijk had ik die plek op kunnen geven en alsnog een goede race kunnen rijden, maar ik doe niet mee voor de vierde plaats. Als er een kans is om derde te worden, dan ga ik daar voor de volle 110 procent voor." Verstappen wordt naar eigen zeggen bovendien door een zwakke Renault-motor in de positie gedwongen om agressief te verdedigen: "Als ik dezelfde motor zou hebben als Bottas, dan zou hij mij niet eens aan kunnen vallen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'