Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Tegenslagen hebben me sterker gemaakt'

Het seizoen 2017 is nog niet afgelopen, maar voor Max Verstappen was het een zeer wisselvallig seizoen. De Nederlander kende een lastig begin met veel pech, maar heeft ook al twee overwinningen op zijn naam geschreven. In Las Vegas, waar hij een demo deed, sprak Verstappen over zijn seizoen en de toekomst.

Op voorhand hoopte Verstappen mee te kunnen strijden om de titel dit seizoen, maar al snel werd die hoop de grond in geslagen. Al tijdens de eerste wedstrijd in Australië keek Verstappen tegen een gigantische achterstand aan. Toen daar ook nog de motorische problemen bovenop kwamen, wist Verstappen even niet meer wat te doen. "Tot nu toe is het elk seizoen beter gegaan, dus het was even lastig om deze tegenslagen te verwerken. Het is lastig te accepteren, vooral omdat je machteloos bent", zegt Verstappen tegen NBC Sports over zijn problematische start van het seizoen.

"Maar ik heb wel veel geleerd van die tegenslagen en het heeft me beter gemaakt als coureur" , vervolgt Verstappen positief. Vanaf het moment dat het F1-circus Europa verliet ging het ook een stuk beter voor Verstappen en won hij zelfs twee wedstrijden. "De auto kwam vanaf Maleisië echt tot leven. De updates hebben hun werk goed gedaan en we hebben veel geleerd van de eerste seizoenshelft." "Dat proberen we nu mee te nemen naar volgend jaar en we proberen natuurlijk ook dit seizoen nog goed af te sluiten" , besluit Verstappen vol goede moed.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'