© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Tegenslagen hebben me sterker gemaakt'

05 nov. 2017 13:47 Rik Alkema 0 reacties
Het seizoen 2017 is nog niet afgelopen, maar voor Max Verstappen was het een zeer wisselvallig seizoen. De Nederlander kende een lastig begin met veel pech, maar heeft ook al twee overwinningen op zijn naam geschreven. In Las Vegas, waar hij een demo deed, sprak Verstappen over zijn seizoen en de toekomst.

Verstappen over zijn lastige seizoen

Op voorhand hoopte Verstappen mee te kunnen strijden om de titel dit seizoen, maar al snel werd die hoop de grond in geslagen.

Al tijdens de eerste wedstrijd in Australië keek Verstappen tegen een gigantische achterstand aan. Toen daar ook nog de motorische problemen bovenop kwamen, wist Verstappen even niet meer wat te doen.

"Tot nu toe is het elk seizoen beter gegaan, dus het was even lastig om deze tegenslagen te verwerken. Het is lastig te accepteren, vooral omdat je machteloos bent", zegt Verstappen tegen NBC Sports over zijn problematische start van het seizoen.

"Maar ik heb wel veel geleerd van die tegenslagen en het heeft me beter gemaakt als coureur", vervolgt Verstappen positief.

Vanaf het moment dat het F1-circus Europa verliet ging het ook een stuk beter voor Verstappen en won hij zelfs twee wedstrijden.

"De auto kwam vanaf Maleisië echt tot leven. De updates hebben hun werk goed gedaan en we hebben veel geleerd van de eerste seizoenshelft."

"Dat proberen we nu mee te nemen naar volgend jaar en we proberen natuurlijk ook dit seizoen nog goed af te sluiten", besluit Verstappen vol goede moed.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen