© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen test set-up met oog op 2018

07 okt. 2017 12:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen van Max Verstappen is er een waarin hij niets te verliezen. De Red Bull-coureur koos er daarom ook voor om tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan een afwijkende set-up te proberen.

Verstappen koos voor afwijkende set-up als test voor 2018

Na afloop van de kwalificatie, waarin Verstappen vijfde werd, sprak hij met de pers. Daarin liet hij weten dat de afwijkende set-up een test is voor 2018.

"Voor mij is dit gewoon testen. Ik heb dit seizoen niets meer te verliezen en hoop dat we zo goede info kunnen krijgen over de auto. Deze kunnen we dan volgend jaar weer gebruiken."

"Het is denk ik altijd goed om nieuwe dingen te testen, zodat je kan zien wat er het beste werkt. Morgen aan het einde van de race weten we wat de beste afstelling was. Met de hogere baantemperaturen wordt de grip morgen ook anders."

Red Bull gaf tijdens de kwalificatie liefst een seconde top op de pole tijd. Een teleurstelling voor het team dat vorige week in Maleisië nog won met Max Verstappen.

"De baan is een stuk sneller ten opzichte van vorig jaar en we rijden veel meer vol gas. Daarnaast zijn er rechte stukken die ook nog wat oplopen en daar verliezen we meer tijd dan verwacht."

"We proberen dat in de eerste sector te compenseren, maar er zijn niet genoeg bochten om de tijd goed te maken."

Tijdens de race van morgen wordt het een stuk warmer dan eerder dit weekend. Normaal is de Red Bull erg sterk bij hoge temperaturen en worstelt Mercedes regelmatig. Tot op heden is het weer in het voordeel van de Duitse renstal.

"De lagere temperaturen hier zijn in ons nadeel en in het voordeel van Mercedes", meldt Max.

Voor de beide Red Bulls staan Hamilton en Vettel. Beide coureurs waren vandaag aanzienlijk sneller tijdens de kwalificatie. Wat wordt het doel morgen?

"Proberen om Ferrari te volgen en dan moeten we afwachten en zien wat er gebeurt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen