© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen testte nieuwe onderdelen voor 2018

27 okt. 2017 23:19 Rik Alkema 0 reacties
Max Verstappen was na een relatief rustige vrijdag in Mexico redelijk tevreden over zijn auto. Hoewel de Nederlander niet veel reed, snelde hij wel twee keer naar de derde tijd. De snelheid is er dus wel, maar er kan nog genoeg verbeterd worden volgens Verstappen.

Max Verstappen redelijk tevreden na rustige vrijdag

In de eerste vrije training was Verstappen twintig minuten voor tijd klaar. Het team moest 'een grote verandering in de setup maken' volgens teambaas Christian Horner, maar achteraf blijkt dat Verstappen in de eerste vrije training al onderdelen voor volgend seizoen heeft getest.

"Vanochtend hebben we niet veel gereden omdat ik onderdelen voor volgend seizoen aan het testen was", zo verklaart Verstappen na afloop van de tweede training. 

"Halverwege de training vroeg ik of ze de auto weer terug wilden bouwen en dat kostte veel tijd", legt Verstappen uit.

Verstappen was wel tevreden met de snelheid van zijn auto, ondanks het feit dat hij in de tweede training ook niet veel reed door een probleem met de motor.

"De snelheid was goed, maar met de balans ben ik nog niet helemaal tevreden. Die kunnen we nog wel verbeteren", merkte Verstappen op.

"Toch zijn we twee keer derde geëindigd, dus dat is mooi. In de tweede training kregen we nog een motorprobleem, maar gelukkig was dat met een oude motor", aldus Verstappen.

Omdat er een 'oude' motor achterin lag bij Verstappen, loopt hij niet tegen een gridstraf aan dit weekend en kan hij 'gewoon' van voren starten.

Morgen om 17:00 uur Nederlandse tijd gaat het Formule 1-weekend verder met de derde vrije training, gevolgd door de kwalificatie die om 20:00 uur begint. Beide sessies zijn live te volgen via ons liveblog, inclusief live timing.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen