© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen tevreden: 'Het ging beter dan verwacht'

24 aug. 2018 16:56 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen kende een probleemloze vrijdag op Spa-Francorchamps. De Nederlander eindigde de eerste training als tweede en sloot de middagsessie af als vierde.

Na afloop van de tweede vrije training stond Verstappen de media te woord. "We moeten realistisch zijn en het is hier lastig voor ons. Poleposition is uitgesloten, maar ik hoop dat we het gat wat kunnen dichten. Kwalificatie wordt normaal gesproken de vijfde of zesde positie voor ons."

"We moeten er het beste van maken met wat we hebben. Het ging vandaag wel iets beter dan we verwacht hadden. In de race liggen er denk ik wel meer kansen voor ons."

Red Bull reed met een achtervleugel met minimale downforce om zo min mogelijk tijd te verliezen op de rechte stukken. Dit betekende wel concessies aan de hoeveelheid grip in de langzamere gedeelten van het circuit.

"Het is erg lastig om met zo weinig downforce op de auto te rijden, maar het ging best aardig. Onze long run pace was best goed en daar ben ik tevreden over. We moeten nu nog wat meer grip zien te vinden. In de laatste sector zijn we nu erg snel, maar dat komt door onze achtervleugel."

Verstappen verwacht niet om in de race te strijden voor de zege, maar hoopt dat een podium voor eigen fans er wel in zit: "In de race zitten we er dichterbij en moeten we toeslaan als we de kans krijgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen