© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: "Tijdstraf voor incident met Raikkonen was belachelijk"

07 okt. 2018 08:56 Ruud Dimmers 7 reacties
De race van Max Verstappen werd na afloop van de Grand Prix van Japan nog volop besproken. Tweemaal kwam de Red Bull in contact met een Ferrari, maar ondanks een tijdstraf scoorde Verstappen een derde positie.

Bij de podiumceremonie blikte de Red Bull-coureur terug op de race die door Mercedes gedomineerd werd. "We hadden geen kans tegen Mercedes, maar we verrichtten prima werk om de auto naar huis te rijden ondanks de schade aan de bodem."

"De strategie was wat risicovol door te starten op de supersoft, maar toen we wisselden naar de soft band ging het uitstekend. Zeker aan het einde van de race hadden we de snelheid, ondanks de schade."

In de eerste ronde raakten Verstappen en Raikkonen elkaar. De Nederlander miste de chicane en kwam terug op de baan, waar de Ferrari-coureur vervolgens een aanval wilde plaatsen.

"Ik remde iets te laat bij de chicane en deed er alles aan om op een nette manier terug te komen. Volgens mij deed ik niets raars of gevaarlijks daar, maar Kimi koos de verkeerde lijn. Hij had ook kunnen wachten. De straf van vijf seconden is belachelijk."

Enkele ronden later zat de race van Verstappen er bijna op toen Vettel zijn auto bij Spoon aan de binnenkant er langs probeerde te zetten. Een vreemde actie, aldus de Red Bull-coureur. "In die bocht kan je niet inhalen en ik gaf hem zelfs nog ruimte. Het was jammer dat we elkaar raakten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen