Max Verstappen toont begrip voor crashende Vettel

23 jul. 2018 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Leider Sebastian Vettel crashte uit de Grand Prix van Duitsland. Een enorme domper voor de Ferrari-coureur die op weg was naar een zege in zijn thuisrace. Max Verstappen toonde na afloop begrip voor de crash van zijn rivaal.

Vettel was na zijn crash emotioneel. Het krakende geluid van zijn stem over de boordradio zei genoeg: De Duitser was diep ongelukkig, maar gaf na afloop zijn fout ruiterlijk toe en krijgt daarbij steun van Max Verstappen.

"De omstandigheden waren erg lastig en zeker in het stadiongedeelte. Als je maar even blokkeerde dan lag je er direct naar. Onder dit soort omstandigheden kan dit gebeuren", blikt Verstappen terug. De Nederlander ging zelf ook kort van de baan, maar kon via een uitloopstrook zijn weg vervolgen.

De korte regenbui zorgde voor de nodige chaos op de baan. Diverse coureurs wisselden naar intermediates of zelfs regenbanden, maar de regen zette niet door. Dat het listig was bewezen onder andere Leclerc met een 360 en Raikkonen die zijn positie aan Bottas verloor door een foutje.

"Dit had iedereen kunnen gebeuren", was dan ook de conclusie van Verstappen over de crash van Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen