Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen top, Massa en Alonso flop in Japan

De Formule 1 GP van Japan kende een aantal duidelijke winnaars en verliezer. Racingnews365 kiest drie winnaars en drie verliezers. Max Verstappen behoort dit weekend tot de winnaars, maar twee routiniers dachten alleen aan hun eigen belang.

De toppers van de GP van Japan 1. Esteban Ocon Ocon toonde zijn talent in de openingsfase van de race. Met een goede start en mooie actie ging hij voorbij aan Daniel Ricciardo. In de eerste ronden wist hij de Red Bull probleemloos achter hem te houden. Een VSC zorgde ervoor dat Ricciardo ineens aan de staart zat van de Force India en hem voorbij vloog. De zesde plaats voor Ocon was een prima resultaat. Het Franse talent maakt indruk in zijn eerste volledige seizoen in de F1. 2. Max Verstappen Na de kwalificatie geloofde niemand in zijn kansen op een nieuwe overwinning. Uiteindelijk kwam Verstappen slechts één seconde tekort. De racepace van de Nederlander was ongekend in zijn Red Bull. Het was een race waarin alles precies goed viel voor Verstappen. Bij de start sloeg hij een belangrijke slag door Ricciardo te pakken. Vervolgens was het tempo goed en na zijn stop kwam hij precies voor de deur bij Raikkonen. Max liet zijn Red Bull staan en kende een ijzersterk slot van de race. 3. Lewis Hamilton Glansrijk! Anders kan je het weekend van Hamilton niet omschrijven. De F1-coureur van Mercedes pakte de pole en ging bijna de hele race aan de leiding. Het gat met Max Verstappen was niet groot, maar de zege kwam nooit echt in gevaar. Lewis is hard op weg naar zijn vierde wereldtitel. Met 59 punten voorsprong bestaat er in theorie al de mogelijkheid om het in Amerika af te maken bij de volgende GP.

De floppers van de GP van Japan 1. Sebastian Vettel en Ferrari Dag wereldtitel, dag super comeback. Ongelooflijk maar waar, in drie races verspeelt Ferrari alle kansen op de wereldtitel. In Japan moest het allemaal beter gaan en al voor de start ging het weer mis. Vettel kampte met een kapotte bougie en kon zijn auto na een paar ronden al in de pits parkeren. Hoe is het mogelijk dat Ferrari zulke grote problemen heeft in deze cruciale fase van het seizoen? 2. Carlos Sainz Een kleurloos einde van zijn Toro Rosso tijdperk. Met een knullige spin en crash nam hij afscheid van het team waar hij uitgeleerd is. Nou Carlos, dit soort fouten mag je volgend jaar niet meer maken. Het was een rookie-mistake die niet meer hoort in je derde jaar in de F1. Sainz moet zichzelf het komende jaar bewijzen bij Renault en zijn belofte inlossen. 3. Fernando Alonso en Felipe Massa Nota bene deze routiniers lieten zich in Japan weer van hun mindere kant zien. Alonso bemoeide zich als achterblijver in de vorige race al met het gevecht tussen Ricciardo en Vettel, in Japan negeerde hij wederom blauwe vlaggen. In de hairpin liet hij uiteindelijk Hamilton voorbij, terwijl hij zijn McLaren voor de neus bij Verstappen gooide. Na afloop was zijn commentaar arrogant. Felipe Massa liet zich ook weer eens gelden. Hij ging in de laatste ronde aan het einde van het rechte stuk opzij voor Hamilton, maar niet voor Verstappen. De Nederlander zat de gehele eerste sector klem achter de Williams. Volgens Massa was er geen opzet bij en veranderde zijn move niets aan de uitslag. De Braziliaan was in gevecht met Alonso voor P10, terwijl de Spanjaard nog ruim achter Verstappen reed. We zijn niet van het zeiken en zeuren omdat het Max Verstappen betreft, maar de rol van de achterblijvers is te groot in cruciale fases van de race. Zowel in Maleisië als in Japan.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen