© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen tweede, Hamilton wint GP van Japan

08 okt. 2017 08:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen mocht voor de tweede keer op rij naar het podium. Bij de GP van Japan rekende hij af met teamgenoot Ricciardo bij de start, om vervolgens onbedreigd naar een tweede plaats achter Hamilton te rijden.

Verstappen rijdt sterke en volwassen race in Japan

De GP van Japan ging van start met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel op de eerste rij. Daarachter waren het Daniel Ricciardo en Max Verstappen. De Nederlander had een perfecte start en pakte direct teamgenoot Daniel Ricciardo. Sebastian Vettel kampte met een probleem met zijn motor en werd door Verstappen en diverse andere coureurs ingehaald.

Carlos Sainz spinde in de eerste bocht en zorgde voor een safety car periode. Ook Kimi Raikkonen had een moment en ging even van de baan af. Na de safety car periode wist Lewis Hamilton langzaam uit te lopen op Verstappen. De Red Bull-coureur trok op zijn beurt een gat richting Esteban Ocon en lag veilig op de tweede plaats.

Marcus Ericsson crashte in zijn Sauber en zorgde voor een virtual safety car. Direct daarna wisten Ricciardo en Bottas voorbij te gaan aan Ocon. Na de spectaculaire openingsfase keerde de rust op de baan terug. Hamilton liep met enkele tienden per ronde uit op Verstappen en de Nederlander deed hetzelfde op teamgenoot Ricciardo.

In ronde 21 maakte Verstappen zijn enige stop en wisselde naar de soft banden. Dit voorbeeld werd direct gevolgd door Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo reed langer door en pakte de leiding, maar moest nog een stop maken. Uiteindelijk ging Bottas aan de leiding en hielp daarbij teamgenoot Hamilton door deze voor te laten en vervolgens Verstappen op te houden. De Nederlander kwam zoveel vermogen tekort dat hij de Fin niet voorbij kon komen tot deze stopte. Het gat met Hamilton was daardoor opgelopen tot ruim drie seconden.

Na de stops ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Hamilton controleerde de race en Verstappen was nooit ver weg. Daarachter was er het gat naar Ricciardo. Bottas kon ondanks zijn supersoft banden geen aanval plaatsen op Ricciardo.

Lewis Hamilton won de race voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De Nederlander mocht voor de tweede keer op rij naar het podium.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen