© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Uitvalbeurten niet mijn eigen schuld'

07 jul. 2017 08:55 Ruud Dimmers 1 reacties
Het seizoen van Max Verstappen verloopt nog niet zoals de Nederlander wenst. Na een goed begin van het seizoen achtervolgt de pechduivel de Nederlander in de laatste races. Met vier uitvalbeurten in zes races is de Red Bull coureur erg ongelukkig. Critici die roepen dat het aan zijn rijstijl ligt begrijpen weinig van het spelletje.

Max Verstappen: “Defecten liggen niet aan mijn rijstijl”

Met name de betrouwbaarheid van zijn Renault motor laat te wensen over. Toch wordt er door sommigen ook vraagtekens gezet bij zijn rijstijl. Verstappen zou te veel op de limiet rijden en teveel van zijn auto vergen.

Tijdens de officiële persconferentie in aanloop naar de Oostenrijkse GP kreeg Verstappen dan ook de vraag of het aan zijn rijstijl ligt.

“Nee, ik zou niet weten wat ik verkeerd doe. Het is ook altijd wel duidelijk wat er aan de hand is, de reden waarom ik uitval is bekend. Dus nee, ik denk niet dat het aan mijn rijstijl ligt.”

Teamgenoot Daniel Ricciardo profiteerde onder meer van de vele uitvalbeurten van Verstappen. De Australiër stond maar liefst vier keer op rij op het podium. In Azerbeidsjan tot zijn eigen verbazing zelfs op de hoogste trede van het podium Hij heeft echter wel een verklaring voor de pech van Verstappen.

“Nou, Max heeft mij in de afgelopen vier kwalificaties verslagen. Dus misschien rijdt hij wel gewoon te snel en kan de motor hem niet bijhouden!” grapt Daniel.

Na zijn kwinkslag vervolgt hij: “Nee, ik heb geen idee. Uit de data blijkt er niets vreemds te zien is bij hem. Hij laat de motor niet teveel toeren maken of zoiets. Ik heb zelfs ook niets gezien wat zijn problemen kunnen verklaren.”

Tenslotte erkent Ricciardo dat hij inderdaad de afgelopen raceweekenden de mindere Bull coureur was.

“Ik heb inderdaad wel wat foutjes gemaakt maar Max is gewoon ook snel. Hij rijdt heel erg goed en voelt zich goed in de auto. Hij krijgt steeds meer vertrouwen. Ik moet perfecter rijden en minder fouten maken maar dat is absoluut geen excuus: ‘Max doet het gewoon goed’.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen