Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Updates werken erg goed'

Max Verstappen en Red Bull zijn zeer tevreden met de updates die het Brits-Oostenrijkse team in Spanje introduceert. De nieuwe onderdelen doen wat ze moeten doen.

Na afloop van de kwalificatie zit Max Verstappen met Ziggo Sport om de tafel om de vrijdag te bespreken. De auto was goed, zeker in de long runs. De updates lijken dan ook te doen wat ze moeten doen. "De auto voelt gaan en de updates doen het. Dat is altijd goed." Max Verstappen laat zich niet verleiden te vertellen wat er exact allemaal anders is, maar wel dat er 'genoeg op zit'. Gevraagd naar de supersofts van Pirelli, geeft Verstappen aan dat die de teams heel wat kopzorgen opleveren: "Het is geen fijne band. Ga je de baan op, dan werkt de de voorkant niet, en vervolgens een ronde later werkt de achterkant niet. We kunnen er niet van op aan."

De soft band lijkt op dit moment de meer betrouwbare en tevens snellere compound: "Daarop kun je gewoon vier, vijf ronden achter elkaar sneller mee gaan.' Max Verstappen verwacht niet dat de poleposition ondanks alle positieve ontwikkelingen zomaar tot de mogelijkheden behoort: "Dat wordt heel lastig. Tegenwoordig zijn bocht drie en de run van bocht zeven tot bocht tien makkelijk volgas, waardoor het in feite gewoon 'rechte stukken' zijn. Daar verliezen we teveel."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"