Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Vanaf de eerste race direct mee doen'

Op de derde testdag in Barcelona kwamen er weinig coureurs in actie vanwege de slechte weersomstandigheden. Voor Max Verstappen maakte het geen verschil. Voor de twintigjarige stond er namelijk een persdag gepland waar hij uitgebreid gevraagd werd naar onder meer zijn gevoel bij de RB14.

Na de laatste Grand Prix van 2017 was er voor Max Verstappen even tijd om te ontspannen. Toch betekent dat niet dat de jongeling de teugels laat vieren en er lekker op los feest. Ook in de wintermaanden moet er volop worden getraind. Verstappen deed dit onder meer in zijn eigen woonplaats Monaco waar hij ondertussen de verrichtingen van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen volgde. In gesprek met het AD laat Verstappen dan ook weten dat hij er zelf niet aan moet denken om slechts één keer in de vier jaar zo'n kans te krijgen. "Dat is voor mij heel moeilijk te begrijpen. Een wereldkampioenschap betekent voor mij persoonlijk heel veel. Maar voor schaatsers zijn de Spelen juist het belangrijkste. Daarom vind ik sportprestaties vergelijken sowieso ook heel moeilijk. Neem Nuis, die wint twee keer goud. En Sven Kramer haalt ook weer goud en is al die Spelen op een rij al de bes­te. Wat is dan beter of mooier? Tja, weet ik veel. Het is allemaal goed. Als je maar wint, toch?"

Verstappen heeft er inmiddels één testdag met de RB14 op zitten. Op dinsdag nam hij voor het eerst plaats in zijn nieuwe bolide en kwam hij in de middag tot 67 ronden nadat een lek in de brandstoftank hem 's ochtends binnenhield. Zijn eerste indruk was in ieder geval positief waardoor hij verwacht dat de start van het nieuwe Formule 1 seizoen beter verloopt dan vorig jaar. In 2017 viel Verstappen maar liefst zeven keer uit in de eerste veertien races. Een scenario waar hij nu niet van uit gaat. "Erger dan dat kan normaal gezien niet. Zoveel uitvalbeurten hoop ik nooit meer te hebben, achter elkaar. Dat was echt héél slecht." Red Bull kwam in de loop van het seizoen nog wel dichterbij waarbij Verstappen zelfs nog twee races won. Dit jaar wil hij vanaf de openingsrace in Melbourne meestrijden. "Hopelijk eens geen inhaalrace voor ons, dit jaar."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"