Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Veranderingen aan set-up pakten niet goed uit'

De derde vrije training voor de GP van Groot-Brittannië verliep niet helemaal volgens plan van Max Verstappen. De Red Bull coureur was niet tevreden over de aanpassingen aan zijn RB13 en greep terug op de set-up van vrijdag. Toen die op de auto zat begon het te regenen.

Max Verstappen liet een achtste tijd noteren, maar reed deze op de hardere soft banden. De Nederlander probeerde een nieuwe afstelling op de Red Bull, maar deze voelde niet goed aan. " We hebben veranderingen doorgevoerd aan de afstelling, maar dit werkte niet zoals we hoopten. We gingen daarom weer terug naar de set-up van de vrijdag," laat Max op zijn website weten.

Hierdoor ging er behoorlijk wat tijd verloren en toen het team klaar was voor een snelle run begon het te regenen. Een snelle ronde zat er hierdoor niet meer in. " We konden de set-up niet meer testen omdat het begon te regenen. Op de intermediates ging het goed en was ik snel." De grote vraag is of we een volledige droge kwalificatie krijgen. De kwalificatie begin om 14:00 en is live te volgen via ons liveblog.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi