Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vergelijkt uitzichtloze situatie Alonso met die van zijn vader

Fernando Alonso had na drie moeizame jaren met McLaren Honda verwacht dat de Renault krachtbron hem naar voren zou brengen. Meestrijden om de podiumplekken, dat was het doel voor 2018, maar na negen raceweekenden staat Alonso nog steeds met lege handen.

Alonso wordt door velen gezien als één van de beste Formule 1 coureurs maar toch staat zijn teller slechts op twee wereldtitels. Zijn laatste overwinning dateert daarnaast ook alweer van 2013 toen hij de GP van Spanje op zijn naam schreef. Het is dan ook niet zo gek dat de Spanjaard zijn interesse voor de Formule 1 verliest en zich richt op andere raceklassen. Ook Max Verstappen vindt het een logisch gevolg van het uitblijven van successen. "Als je als Formule 1 coureur in andere raceklassen gaat rijden dan komt dat meestal doordat je in de Formule 1 niet meer kunt winnen. Het is een afschuwelijk gevoel om te beseffen dat je geen enkele kans hebt om te winnen. Het is dan vrij normaal dat je je motivatie ergens anders zoekt," aldus de Red Bull coureur tijdens een bijeenkomst van Aston Martin.

"Fernando had de afgelopen jaren totaal geen kans om een race te winnen, dus toen hij de 24 uur van Le Mans won was ik echt blij voor hem." De jonge Verstappen vergelijkt de situatie van Alonso met die van zijn vader Jos Verstappen. Ook vader Jos kon niet alles uit zijn Formule 1 carrière halen. "Mijn vader had eigenlijk een soortgelijk probleem. Hij kwam in de Formule 1 en had weinig uitzicht op successen. Op een gegeven moment verdween ook zijn motivatie. Zoiets vreet je gewoon op van binnen." Op dit moment richt Verstappen zijn pijlers nog volledig op de Formule 1 en ziet hij uitstapjes naar andere raceklassen nog niet zitten maar wie weet ooit in de toekomst. "Misschien als ik oud ben en te langzaam ben geworden."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'