Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verkozen tot 'driver of the day'

De Grand Prix van Japan was voor Max Verstappen wederom een zeer strakke race. De Nederlander trok zijn goede vorm na de zege in Maleisië door en pakte de tweede plaats in Japan. Daarbij maakte hij het leider Lewis Hamilton zeer moeilijk en werd dan ook terecht uitgeroepen tot 'driver of the day'.

Het weekend had voor Max Verstappen niet beter kunnen eindigen. Door goed teamwork en een strakke performance op de baan pakte Verstappen niet alleen P2, maar werd hij ook nog uitgeroepen tot 'driver of the day'. Het was voor Max Verstappen de tweede keer dit seizoen dat hij door de fans werd verkozen tot de coureur van de dag. Eerder schreef hij deze 'prijs' al op zijn naam tijdens de Chinese Grand Prix, waar hij zijn eerste podiumplaats van het jaar pakte.

Door de tweede plaats tijdens de GP van Japan gaf Verstappen zijn goede prestatie in Maleisië een vervolg en verstevigde hij zijn zesde positie in het kampioenschap. Na alle pech die de Nederlander teisterde in de eerste helft van het seizoen zijn twee podiumplaatsen op rij een ferme opsteker. Momenteel staat Max Verstappen zesde in het kampioenschap, op 37 punten achterstand van Kimi Raikkonen met nog 4 wedstrijden te gaan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"