© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen verliest record aan Lance Stroll

03 sep. 2017 07:33 Rik Alkema 0 reacties
Lance Stroll was wellicht de meest opvallende naam na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. De jonge Canadees reed zich pardoes naar een vierde tijd, die door gridstraffen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo werd gepromoveerd naar een tweede startplek. Daarmee deed hij niet alleen de mensen om zich heen versteld staan, maar ook zichzelf.

Lance Stroll jongste coureur ooit op de eerste startij

Met zijn tweede startplek voor de Grand Prix van Italië heeft Stroll zijn tweede record in de Formule 1 te pakken. Nadat hij in Baku de jongste coureur was die in zijn eerste jaar op het podium stond, loste hij in Italië Max Verstappen af als jongste coureur ooit op de eerste startrij van een Formule 1-race.

Op het hogesnelheidscircuit van Monza zat Williams er zoals verwacht goed bij, zelfs in de regen. Lance Stroll was daarbij de absolute uitblinker van het team. Met een vierde tijd imponeerde de 18-jarige Canadees, die nog nooit een Formule 1-bolide in de regen had bestuurd.

"Dit voelt geweldig. Ik had het totaal niet aan zien komen, maar de racewereld zit vol met verassingen", zei Stroll na afloop van de kwalificatie.

"Het waren lastige omstandigheden, maar we hebben er het beste van gemaakt. Ik voelde me goed in de auto en had vertrouwen, dus dit is een geweldig resultaat", laat een tevreden Stroll weten.

"Ik ga gewoon mijn race rijden zoals ik dat anders ook zou doen. Het zal even wennen zijn om op deze positie te starten, maar we gaan er alles aan doen om een goed resultaat te behalen", blikt Stroll vooruit op de race.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen