© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen positief verrast door uitstekende vorm Red Bull in Rusland

28 sep. 2018 16:06 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kende een prima begin van het Grand Prix-weekend in Rusland. De Red Bull-coureur opende met een tweede plaats in de ochtend en sloot de dag als derde af.

De pace van Red Bull was in Sotsji veel beter dan verwacht. Vooraf dichtte het team zichzelf nauwelijks kansen toe, maar Verstappen kon continu goed meekomen in de top van de rangschikking. Na afloop van de training was de Nederlander dan ook meer dan tevreden.

"De derde tijd is een verrassing. Onze auto presteerde erg goed, waarbij de banden soms nog wat tricky zijn. Ik weet nog niet wat we in de kwalificatie gaan doen, maar waarschijnlijk nemen we niet deel aan de gehele sessie", aldus Verstappen bij Sky Sport.

Ferrari liet het afweten in de tweede vrije training, maar Verstappen hecht daar niet teveel waarde aan. "Ik weet niet wat hun programma was, maar waarschijnlijk wordt het weer een spannend gevecht tussen hun en Mercedes voor de poleposition. Normaal gesproken vindt Ferrari nog wel wat extra snelheid."

Verstappen moet door een gridstraf vanaf de achttiende positie starten. Hem wacht zondag, net als teamgenoot Daniel Ricciardo, een inhaalrace.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen