© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen verrast met P2 na problemenfestival Renault

15 sep. 2018 17:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Max Verstappen toverde een behoorlijke groot konijn uit de hoge hoed in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Hij pakte de tweede plaats, tot complete verrassing van hem zelf.

In gesprek met Ziggo Sport laat Max Verstappen nogmaals weten dat de auto (lees: het chassis) heel goed was en dat hij dolblij is met de tweede plaats. Door aanhoudende problemen met de Renault-motor had hij daar nooit op gerekend, en ook in de kwalificatie deed de krachtbron niet wat hij van hem verlangde.

"Toen ik de pits uit reed, kopte ik bijna het stuur, doordat de auto gewoon in zijn neutraal viel. We hadden sowieso weer veel problemen met de motor. Hij reageerde niet goed op het gaspedaal, hij blokkeerde of duwde de auto juist vooruit en bij de shortshifts hield hij in."

"Op dit circuit is een aantal bochten waarbij een soepel werkende motor en versnellingsbak van cruciaal belang zijn, maar dat was dus niet altijd het geval. Ik ben dan ook heel verrast dat ik tweede was. Mijn rondje was echter gewoon heel goed. Na een foutloos rondje in Q3 sta je óf op poleposition, óf tweede. Nu is het de tweede plaats, maar dat is niet anders."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen