Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verrast met P2 na problemenfestival Renault

Max Verstappen toverde een behoorlijke groot konijn uit de hoge hoed in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Hij pakte de tweede plaats, tot complete verrassing van hem zelf.

In gesprek met Ziggo Sport laat Max Verstappen nogmaals weten dat de auto (lees: het chassis) heel goed was en dat hij dolblij is met de tweede plaats. Door aanhoudende problemen met de Renault-motor had hij daar nooit op gerekend, en ook in de kwalificatie deed de krachtbron niet wat hij van hem verlangde.

"Toen ik de pits uit reed, kopte ik bijna het stuur, doordat de auto gewoon in zijn neutraal viel. We hadden sowieso weer veel problemen met de motor. Hij reageerde niet goed op het gaspedaal, hij blokkeerde of duwde de auto juist vooruit en bij de shortshifts hield hij in." "Op dit circuit is een aantal bochten waarbij een soepel werkende motor en versnellingsbak van cruciaal belang zijn, maar dat was dus niet altijd het geval. Ik ben dan ook heel verrast dat ik tweede was. Mijn rondje was echter gewoon heel goed. Na een foutloos rondje in Q3 sta je óf op poleposition, óf tweede. Nu is het de tweede plaats, maar dat is niet anders."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China