Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen verslaat Ricciardo in 2018'

Daniel Ricciardo heeft een aflopend contract bij Red Bull. De jaren beginnen te tellen voor de Australiër, maar hij gaat het erg moeilijk krijgen om Max Verstappen te verslaan dit F1-seizoen.

Bij Red Bull is Max Verstappen de lieveling van het team. De pas 20-jarige Formule 1 coureur schreef de afgelopen seizoenen geschiedenis en brak menig record. Het team wil nog één record perse verbreken met Verstappen: de jongste wereldkampioen in de Formule 1 worden. Ondanks dat het team tegenspreekt dat de focus wat meer op Verstappen dan op Ricciardo ligt is dat volgens James Allen merkbaar. Het contract van Daniel loopt af en hij heeft nog een keer de keuze om de juiste stap te maken. " Ik denk dat het erg lastig voor hem wordt om Max Verstappen te verslaan in dezelfde auto. Zelfs als de nieuwe Red Bull een winnaar is, dan moet Daniel zijn carrière buiten het team voorzetten. Of hij moet een manier vinden om Verstappen te ontregelen, zoals Rosberg dat in 2016 bij Hamilton deed." "Als ik kijk naar hun karakters dan zie ik dat niet in Ricciardo terug. Het zou eerder andersom zijn. Max Verstappen heeft alle kenmerken van een coureur die je slechts een keer per generatie ziet. Het enige wat hem ervan kan weerhouden om meervoudig wereldkampioen te worden is dat hij op het verkeerde moment bij het verkeerde team zit en daardoor zijn focus verliest."

Allen voorziet een lastige situatie voor Ricciardo. Bij Mercedes staat Hamilton op het punt om een nieuw contract te tekenen en de Brit is de absolute nummer één binnen het team. Bij Ferrari staat Sebastian Vettel nog tot en met 2020 onder contract. De Duitser heeft een beschermde positie en mogelijk weinig trek in Ricciardo als teamgenoot. De optie om naar McLaren over te stappen zou wel eens een 'Alonso scenario' met zich mee kunnen brengen. Het Britse team lijkt de komende jaren niet in staat te zijn om mee te strijden voor de wereldtitel. Dat terwijl voor Ricciardo de jaren beginnen te tellen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'