Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verwacht competitief weekend in Baku

Het stratencircuit van Baku is een vreemde eend in de bijt met een recht stuk van zo´n twee kilometer. Niet ideaal voor Max Verstappens Renault-motor, maar desondanks ziet Max kansen.

Vorig jaar was het een race met twee gezichten voor Red Bull. Max Verstappen was in gevecht met Sergio Perez voor de derde positie, en hem eigenlijk al voorbij, toen zijn motor er aan ging. Teamgenoot Ricciardo kende een droomrace: Vanuit geslagen positie pakte hij de zege. Na drie tumultuese races wil Verstappen een mooi resultaat noteren in Baku. "Vorig jaar had ik hier veel pech tijdens het weekend, wat erg jammer was omdat de auto erg goed was. Uiteindelijk liep ik door alle problemen een zekere podiumplaats mis en misschien zelfs wel de zege." " Dit jaar hoop ik die gemiste kans goed te maken. Het is een leuke plaats en ik geniet van het racen hier. Helaas past het circuit door de lange rechte stukken niet zo goed bij onze auto. We verliezen daar veel tijd, maar vorig jaar konden we dit op andere delen van de baan compenseren. Dit geeft me vertrouwen dat we ook dit jaar een goed resultaat neer kunnen zetten."

"De kasteelsectie ziet er gaaf uit op TV en is ook leuk om in te rijden. De baan is er erg smal en het draait om precisie bij het insturen. Er is geen ruimte voor fouten, zeker niet met deze bredere auto's." In de dagen rondom de Grand Prix hoopt Verstappen ook wat meer van Baku te zien. Tijdens de eerdere edities is dat er nog niet van gekomen. "Het hotel ligt direct naast de paddock. Dit betekent dat je daardoor als coureur minder van de omgeving meekrijgt tijdens het drukke weekend. Wat ik hoorde is dat het eten hier erg lekker is en ik doe mijn best om dit jaar wat specialiteiten te proeven."

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team