Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verwacht geen wonderen in tweede seizoenshelft

Red Bull teambaas Christian Horner verwacht een wederopstanding van het team na de zomerstop. Max Verstappen loopt minder hard van stapel en ziet zijn team niet direct winnen.

Het hele jaar loopt (of rijdt) Max Verstappen al achter de feiten aan in zijn RB13. De Red Bull is niet in staat om te vechten met de teams van Mercedes en Ferrari. Teambaas Christian Horner liet weten dat hierin na de zomer verandering moet komen. Max Verstappen verwacht geen grote verschuivingen na de zomer. Horner stelde als doelstelling dat Red Bull het team van Ferrari wil verslaan. Sebastian Vettel gaat momenteel aan de leiding in het WK. " Dat is erg optimistisch. Ik verwacht het niet direct, maar we gaan het zien. We moeten altijd positief blijven en ik hoop dat we nog stappen kunnen zetten. Dan maken we wel een kans denk ik," laat Max aan GPupdate weten.

De achilleshiel van Red Bull is de Renault-motor. Deze is onbetrouwbaar en levert fors minder vermogen dan de motoren van Ferrari en Mercedes. Daarnaast ontbreekt het een een kwalificatiemodus waarin het vermogen tijdelijk kan worden opgeschroefd. " We moeten nog veel tijd goedmaken ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Renault komt dit jaar niet meer met grote upgrades, dus we moeten het op eigen kracht doen. We moeten blijven ontwikkelen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'