Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verwacht motorprobleem tijdens GP Brazilië

Na zijn vierde plaats tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië was Max Verstappen tevreden, maar niet erg blij. De vierde plek was het maximaal haalbare voor Verstappen, maar het circuit in Interlagos zorgt ervoor dat Red Bull niet mee kan strijden vooraan. Daarnaast is de motor een punt van zorg voor Verstappen, al ligt hij daar zelf niet wakker van.

Gedurende het weekend klaagde Verstappen meerdere malen over zijn motor, die vrij 'oud' is. Eerder dit weekend ontdekte het team een scheur in de MGU-H, waardoor deze vervangen moest worden. De enige mogelijkheid hierbij was echter een 'oude' MGU-H, die al heel wat kilometers op de teller heeft. Zorgelijk vindt Verstappen die situatie echter niet. "Na alles wat me dit seizoen is overkomen, maak ik me geen zorgen meer over motorproblemen" , antwoordt Verstappen op de vraag of hij de huidige situatie zorgwekkend vindt. "Ik ga er gewoon vol voor en dan zien we wel of de motor ploft" , blikt Verstappen nuchter vooruit.

Normaal gesproken is een overwinning echter teveel gevraagd, zo verwacht hij zelf. "Eerlijk gezegd heb ik wel wat geluk nodig in de race. De racesnelheid leek op vrijdag en zaterdag niet snel genoeg om Mercedes en Ferrari bij te houden" , is Verstappen eerlijk. "Dit circuit ligt ons gewoon niet zo goed, ik had op voorhand ook niet verwacht hier te winnen." "Maar je weet nooit wat er gebeurd in de wedstrijd" , blijft Verstappen hopen op een wondertje vandaag.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi