© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen hoopt dat hij Mercedes kan verslaan

14 sep. 2017 17:55 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Singapore moet voor Red Bull de beste kans zijn om dit seizoen nog hoge ogen te gooien. Op het stratencircuit Marina Bay moet de RB13 van Max Verstappen de strijd aan kunnen met Ferrari en Mercedes.

Max Verstappen heeft hoge verwachtingen van GP Singapore

Hoe goed is de Red Bull nu echt? Duidelijk is dat de auto veel vermogen tekort komt door de Renault-motor, maar hoe goed is het chassis? Op het stratencircuit is motorvermogen minder belangrijk en zou het sterke chassis van Red Bull goed voor de dag moeten komen. Max Verstappen is dan ook vol vertrouwen dat hij vooraan mee kan doen.

"We zullen hier sterk voor de dag komen. Onze auto is sterk verbeterd sinds de GP van Monaco en toen presteerden we al erg goed. Ik kijk uit naar dit weekend."

"Belangrijk is dat we de juiste afstelling vinden. Ik verwacht dat we een serieuze bedreiging kunnen vormen hier als we alles goed voor elkaar hebben."

De kwalificatie is belangrijk in Singapore, want bijna alle races worden gewonnen door de man op pole position. Inhalen is echter wel mogelijk in Singapore en de races kennen door de vele safety cars vaak een onvoorspelbaar verloop.

"Het zal niet gemakkelijk worden om sneller te zijn dan Mercedes tijdens de kwalificatie. Ze hebben daarin nog altijd meer vermogen. Ik verwacht niet dat ze ineens door het ijs zakken, ze hebben een erg sterk pakket."

Red Bull heeft diverse nieuwe onderdelen meegebracht naar Singapore die voor extra downforce moeten zorgen. Daarnaast heeft het team de beschikking over een nieuw brandstofmengsel.

"We hebben diverse nieuwe onderdelen die voor meer downforce moeten zorgen. Nu hebben we iedere race natuurlijk nieuwe onderdelen, maar hier is de upgrade aanzienlijk. Daarnaast rijden we met een verbeterde brandstof. Die geeft ons wat extra vermogen. Alle beetjes helpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen