© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen verwacht weinig van 'upgrade' Renault-motor

14 apr. 15:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen moet zijn fans helaas teleurstellen: de 'upgrade' van Renault zal geen wonderen brengen tijdens de Grand Prix van China.

Verstappen kan weinig met opmerkingen van Renault over crash

Motorleverancier Renault liet weten dat de door hen aangedreven teams vanaf de GP van China het vermogen verder open kunnen draaien. Verstappen laat aan Ziggo Sport weten dat het slechts marginaal is.

"We zijn nu bezig met het testen van hoe vaak we de agressieve modus kunnen gebruiken. Verwacht geen wonderen, als in dat we 2-3 kilometer per uur harder kunnen."

Cyril Abiteboul van Renault gaf aan dat de crash tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein te wijten was aan Verstappen en niet aan de motor. De Nederlander kan weinig met dit soort opmerkingen.

"Ik luister niet eens naar dat soort dingen. Je moet met jouw team werken en zij (Renault red.) staan daar veel te ver vanaf. Op de data kan je duidelijk zien dat er wel verbetering in moet komen, maar ook vanuit ons qua engine mapping."

In 2017 kon Verstappen lezen en schrijven met de RB13 van Red Bull. Dit jaar wordt hij nog wel eens verrast door de auto. Een kwestie van het vinden van de juiste afstelling, zo laat Max weten.

"Vorig jaar had ik de ideale mapping en die hebben we iedere keer gebruikt. Dit jaar hebben we dat nog niet gevonden, maar we maken wel vorderingen. Het draait daarbij om hoe agressief het vermogen erin komt. Dit jaar was het erg lastig om te controleren met de mapping die we nu hadden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen