© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen verwacht zuur verjaardagscadeau: gridstraf

18 sep. 2018 10:25 Ruud Dimmers 1 reacties
Zondag 30 september blaast Max Verstappen voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland eenentwintig kaarsjes uit. De Red Bull-coureur wacht echter een wrang verjaardagscadeau.

Daar waar veel coureurs dromen van een podiumplaats als verjaardagscadeau wacht Verstappen een ander cadeau: een inhaalrace. Red Bull-teambaas Horner liet in Singapore al weten dat een gridstraf onvermijdelijk is, Verstappen bevestigde dat op maandag.

Een gridstraf is niet het leukste cadeau in Rusland: "Ik heb liever tachtig PK dr bij. Ik verwacht een gridstraf, maar heb nog niets gehoord van het team. Normaal gesproken zal die straf er wel komen."

De minimale straf voor de Nederlander bedraagt tien plaatsen als zijn verbrandingsmotor vervangen wordt, maar de verwachting is dat Red Bull zoveel mogelijk onderdelen vervangt om in de andere races zonder straffen door te komen.

Verstappen noemde in Rusland zijn Renault-motor al niet meer bij naam, maar 'het ding achterin' functioneerde niet naar behoren. Voor 2019 ziet het er aanzienlijk beter uit met Honda. "Je krijgt de cijfers door van de motor en dat ziet er wel positief uit", laat de Red Bull-coureur bij Peptalk weten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen