© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vierde in eerste training GP Amerika

20 okt. 2017 18:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen noteerde een vierde tijd tijdens de eerste vrije training. Wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat de F1-coureurs hun ware potentieel nog niet konden tonen. Lewis Hamilton noteerde uiteindelijk de snelste tijd.

Regen verstoort eerste vrije training GP Amerika

De eerste vrije training voor de GP van Amerika begon op een vochtige baan. Een regenbui voor aanvang van de sessie zorgde ervoor dat de baan wat vochtig was. De coureurs kwamen allemaal in actie op de intermediates en Max Verstappen ging lange tijd aan de leiding.

Na het eerste halfuur droogde de baan flink op en doken de tijden naar beneden. Sebastian Vettel noteerde als eerste een snelle tijd op de droogweerbanden. Met nog een half uur te gaan klokte Max Verstappen een 1.38,1 op de supersoft, maar zijn tijd werd verpulverd door Lewis Hamilton. 

Veel coureurs maakten kleine foutjes in de eerste training. Zo verremde Valtteri Bottas zichzelf gigantisch en kon hij direct terug naar de pits voor vier nieuwe banden. Fernando Alonso kende een rustige ochtend door een hydraulisch probleem. Pas in de slotfase van de training kwam de Spanjaard weer in actie. 

Lewis Hamilton domineerde de eerste training en bleef Sebastian Vettel een halve seconde voor. Max Verstappen noteerde een vierde tijd op een volle seconde. Door de wisselende weersomstandigheden gaf de eerste training geen goed beeld van de ware krachtsverhoudingen.

Vanavond om 21:00 staat de tweede vrije training op het programma. Vanzelfsprekend kan je die weer live volgen op Racingnews365.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen