© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vierde in ingekorte tweede training

29 sep. 2017 10:26 Ruud Dimmers 0 reacties
De tweede vrije training werd gedomineerd door Ferrari. Vettel was liefst zes tienden sneller dan teamgenoot Raikkonen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo moesten acht tienden toegeven. De Nederlander noteerde een vierde tijd.

Ferrari klasse apart in Maleisië

De tweede vrije training verliep onder droge omstandigheden en het was Max Verstappen die vroeg in de sessie de snelste tijd noteerde. Lang kon de Red Bull-coureur daar niet van genieten want Sebastian Vettel pakte de snelste tijd en verbrak het ronderecord. 

In de openingsfase waren het de beide Mercedessen die door de grindbak ploeterde. Een zeldzaam foutje van Lewis Hamilton die hem wat tijd kostte.

De tijden werden nog verder aangescherpt halverwege de sessie toen de coureurs op de supersofts naar buiten gingen. Ferrari sloeg daarop een groot gat met Red Bull van liefst acht tienden. Concurrent Mercedes kwam er op de supersofts ook niet aan te pas en noteerde de vijfde en zesde tijd.

In het tweede deel van de training verbeterde Max Verstappen zichzelf, maar hij bleef vierde op liefst acht tienden van Vettel. Ook in de langere runs was Ferrari een klasse apart. Daarbij was het opvallend dat Mercedes de tijden van Ferrari niet kon evenaren.

Romain Grosjean zorgde met een flinke crash voor een code rood. De rechter achterband van de Haas ging kapot doordat er een putdeksel in de kerbstone openstond. Met hoge snelheid vloog de Fransman de banden in.

Doordat de schade aan de kerbstone niet te herstellen was werd de training niet meer hervat. Opvallend was de matige zesde en zevende tijd van beide Mercedessen die worstelden met hun auto. Fernando Alonso noteerde een mooie vijfde tijd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen