© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vierde in laatste vrije training

29 jul. 2017 12:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het ronderecord op de Hungaroring werd aangescherpt tijdens de derde vrije training voor de GP van Hongarije. Ferrari was oppermachtig, daar waar Mercedes zich niet bezighield met hele snelle tijden. Max Verstappen noteerde de vierde tijd.

Ferrari domineert derde vrije training

In de derde en laatste vrije training legde alle teams voor het eerst hun kaarten op tafel. Ferrari dook als eerste in de 1.17 in de openingsfase van de training. Vettel verbrak het ronderecord en bracht het naar 1.17,7 gevolgd door Kimi Raikkonen. Max Verstappen kwam op dat moment niet verder dan een 1.18,8. Een tijd die nog aanzienlijk langzamer was dan de snelste tijd van Ricciardo op de vrijdag. 

Mercedes kwam als enige topteam in actie op de soft banden in het eerste half uur. Daniel Ricciardo kon ook niet meekomen met de tijden van de Ferrari-coureurs en noteerde een 1.18,7. In de ronden daarna was de Australiër sneller onderweg, maar viel zijn Red Bull stil met technische problemen. De versnellingsbak van Ricciardo zat vast in de vijfde versnelling. Mocht de bak vervangen worden dan volgt er een gridstraf van vijf plaatsen.

Max Verstappen was lange tijd bezig met een long run en mengde zich niet in de snelle tijden vooraan. Sebastian Vettel scherpte het ronderecord aan met een 1.17,0. 

In de slotfase van de training kwamen ook Hamilton, Bottas en Verstappen de baan op voor hun snelle runs. Verstappen zette een 1.18,1 neer en was daarmee 1,1 seconde langzamer dan Vettel. Mercedes waagde zich niet aan een kwalificatierun.

Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne stonden er wederom prima bij in de McLaren. Het team is al het hele weekend te vinden in de top 10 en kent een probleemloos weekend met de Honda-motor. Felipe Massa, die ziek is, was al vroeg uit zijn Williams gestapt. De grote vraag is of Massa in actie komt tijdens de kwalificatie.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen