© Getty Images / Red Bull Contenpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vierde, Ricciardo snelste in eerste training Hongarije

28 jul. 2017 11:32 Ruud Dimmers 0 reacties
Het team van Red Bull Racing zat er prima bij in de eerste vrije training. Daniel Ricciardo was de snelste man op de Hungaroring en Max Verstappen noteerde een vierde tijd. Achter Ricciardo waren het Raikkonen en Hamilton.

Red Bull kan goed mee in Hongarije

De eerste vrije training voor de GP van Hongarije verliep met de nodige incidenten. Er waren diverse spins van onder andere Vandoorne, Vettel en Grosjean. Het was echter Antonio Giovinazzi die zichzelf een slechte dienst bewees. De Italiaan mocht plaatsnemen in de Haas van Magnussen, maar crashte in bocht 11. 

In het eerste half uur was het Mercedes dat oppermachtig was. Bottas en Hamilton waren direct goed op snelheid en werden op bijna een volle seconde gevolgd door de beide Ferrari's en Red Bulls. 

Daniel Ricciardo zette met een half uur te gaan een 1.18,4 op de klokken, waarmee hij op dat moment liefst vier tienden sneller was dan Lewis Hamilton. Max Verstappen had op dat moment nog geen snelle ronden gereden en vonden we terug op een zesde positie.

In het laatste kwartier doken alle coureurs nog naar buiten op de supersofts. Kimi Raikkonen verbeterde zijn tijd en klom op naar de tweede positie op twee tienden van Ricciardo. De middensector van de Red Bull was ijzersterk. In de langere runs noteerden de Mercedes coureurs rondetijden in de 1.23 laag en Ricciardo zat in de 1.22,5 tot 1.23,0.

Max Verstappen verbeterde zichzelf naar de vijfde positie, maar gaf daarbij ruim acht tienden toe op teamgenoot Ricciardo. Een echt snelle run zat er deze training niet in voor de Nederlander. In de slotminuut verbeterde Verstappen zichzelf op oude banden nog naar een vierde tijd.

Achter de topteams was het McLaren dat sterk voor de dag kwam. Beide auto's waren de hele training in de top tien te vinden. Gelegenheidsrijders Celis (Force India) en Giovinazzi (Haas) beleefden weinig plezier aan hun dag. Celis gaf ruim één seconde toe op Perez en Giovinazzi's training zat er na een vroege crash op.

Jolyon Palmer beschadigde zijn Renault in de slotfase toen hij vol over de kerbstones ging.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen