© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vierde tijdens derde training

26 aug. 2017 12:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Ferrari en Mercedes hebben een flinke tik uitgedeeld aan Red Bull Racing. Mochten Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog hoopvol zijn voor enige rol tijdens de kwalificatie, dan zal die na de derde training vervlogen zijn.

Ferrari en Mercedes klasse apart op Spa-Francorchamps

Op een wat vochtige baan ging de derde en laatste vrije training van start. Na tien minuten was de baan overal droog en zagen we de eerste coureurs naar buiten gaan. Mercedes noteerde op de supersofts als eerste snelle tijden, waarbij het Lewis Hamilton was die de eerste positie pakte.

Niet veel later waren het Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel die er op de supersofts onder door doken. Daniel Ricciardo en Max Verstappen moesten een halve seconde toegeven.

In het tweede deel van de training kwamen de teams in actie met de ultrasofts. Daniil Kvyat strandde met een technisch probleem. Red Bull noteerde als eerste op de ultrasoft de snelste tijden, waarbij het Max Verstappen was die een 1.45,0 noteerde voor Ricciardo. Ferrari en Mercedes maakte vervolgens gehakt van die tijden.

Kimi Raikkonen verbrak het baanrecord met een 1.43,9 waarmee hij liefst 1,1 seconde sneller was dan Verstappen. Vettel en Hamilton volgden op een tiende. Een flinke tik voor Red Bull Racing dat had gehoopt dat het er beter bij zou zitten. Red Bull rijdt die weekend weer in een niemandsland.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen