Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vijfde in kwalificatie GP China, Vettel op pole

Sebastian Vettel heeft zichzelf op het Shanghai International Circuit verzekerd van poleposition. Max Verstappen stuurde zijn Red Bull-bolide naar de vijfde tijd en startplaats.

Na de prima verlopen derde vrije training pakt Ferrari ook direct in Q1 weer de leiding, met Sebastian Vettel voorop. Max Verstappen sluit in die eerste sessie aan op de vierde plaats. De auto van Daniel Ricciardo was na de problemen van eerder vandaag net op tijd klaar voor één getimede ronde. Hij rijdt zich er met P14 nog maar net tussen. Alle topteams rijden hun snelste tijden op de ultrasofts. De snelste tijden van Sirotkin, Gasly, Stroll, Leclerc en Ericsson zijn niet goed genoeg voor een startbewijs voor Q2. Met name de naam van Pierre Gasly, de man die vorige week zo knap vierde werd, valt in dit rijtje in op. In Q2 zijn het vervolgens de Ferrari's en de Mercedessen die een eerste run proberen op de softs. Ferrari blijft desondanks bovenaan staan, terwijl Mercedes daarachter vergelijkbare rondetijden rijdt als de Red Bull-coureurs op de ultrasofts.

Terwijl Ferrari daar alsnog een run op ultrasofts op laat volgen, is het Mercedes dat met nóg een run op softs toeslaat en een gat van twee tienden slaat naar Ferrari. Max Verstappen houdt het na één run op de ultrasofts voor gezien en gaat als achtste door naar Q3, één plekje achter Daniel Ricciardo. Magnussen, Ocon, Alonso, Vandoorne en Hartley bezetten de plaatsen elf tot en met vijftien en zien we niet terug in het laatste kwalificatiedeel. In het afsluitende kwalificatiedeel valt de keuze voor de toppers logischerwijs op de ultrasofts. Kimi Raikkonen zet de te kloppen zet met 1:31.200 op de klokken. Iedereen bijt zich daar met een eerste run op stuk. Vettel komt het dichtst in de buurt, gevolgd door beide Mercedessen en Verstappen en Riccicardo op de plaatsen vijf en zes. Met een tweede run scherpt Raikkonen zijn snelste tijd aan, maar het is Sebastian Vettel die daar weer onderdoor duikt. Bottas en Hamilton sluiten aan op drie en vier. Max Verstappen blijft Daniel Ricciardo voor op de vijfde plaats.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'