© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vijfde in laatste training GP België, Ferrari snelste

25 aug. 2018 13:02 Ruud Dimmers 0 reacties
De strijd tussen Ferrari en Mercedes ging ook tijdens de derde vrije training onverminderd verder. Het waren uiteindelijk Vettel en Raikkonen die nipt sneller waren dan Hamilton. Max Verstappen vond zichzelf terug op de vijfde positie.

Om 12:00 ging het licht op groen voor de derde en laatste vrije training voor de GP van België. Kimi Raikkonen noteerde als eerste een 1.43 op de supersoft band. Na twintig minuten meldt ook Mercedes zich vooraan, waarbij Hamilton de tijd van de Ferrari-coureur tot op een tiende nadert, maar daarvoor wel de hardere soft band gebruikt.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo lieten zeer lang op zich wachten. Met een half uur te gaan klokte de Nederlander pas zijn eerste tijd, die goed was voor de vijfde positie op een kleine seconde. Daarvoor gebruikte Verstappen de soft compound.

In de laatste twintig minuten kwamen alle coureurs in actie op de supersoft band en Ferrari voerde het tempo flink op. Vettel en Raikkonen namen daarbij het voortouw ten opzichte van de twee Mercedessen.

Een zeer ongelukkig moment was er voor Stoffel Vandoorne die op Kemmel straight crashte nadat Valtteri Bottas hem geen ruimte gaf. De McLaren-coureur hield zijn auto bij ruim 300 per uur nog knap bijna uit de muur. De stewards onderzoeken het incident, waarbij er mogelijk een straf volgt voor de Mercedes-coureur die geen ruimte gaf.

Verstappen en Ricciardo weken qua strategie af van Ferrari en Mercedes, maar kwamen door de rode vlag in de problemen. Beide coureurs konden geen snelle ronde rijden op de super soft band, waardoor het gat in de uitslag liefst 1,7 seconden bedroeg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen