Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vijfde in saaie GP van Abu Dhabi

De Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi bracht geen vuurwerk voor Max Verstappen. In zijn Red Bull kon de Nederlander zich geen weg naar voren banen en was het podium geen moment in zicht.

Max Verstappen begon de laatste race van het F1-seizoen 2017 vanaf een zesde positie. Bij de start wist hij geen posities te winnen en sloot achter Kimi Raikkonen weer aan. De Red Bull-coureur was in de eerste fase iets sneller, maar kon geen aanval wagen. Teamgenoot Daniel Ricciardo liep in deze fase makkelijk uit. Verstappen liet een gaatje vallen van anderhalve seconde naar Raikkonen. Het wachten was op een kans om de Ferrari-coureur te passeren tijdens de pitstops. In ronde 15 dook de Nederlander naar binnen en ging voor een nieuw setje van de supersofts. De tactiek van Red Bull werkte niet want Raikkonen counterde direct.

De zesde plaats werd een vijfde plaats toen Daniel Ricciardo met een hydraulisch probleem uitviel. De Australiër kende enorm veel pech in de laatste vijf races. Verstappen bleef nog altijd in de buurt van Raikkonen, waarbij het gat vaak rondt de 1,5 seconde bedroeg. In de slotfase van de race was het hopen op een aanval van de Red Bull-coureur op zijn Finse concurrent, maar Verstappen kwam niet in de positie om een aanval te wagen. Pijnlijk voor Red Bull is de achterstand van bijna 50 seconden op racewinnaar Valtteri Bottas.